Web Analytics Made Easy - Statcounter

به دنبال اظهارات جنجالی رئیس‌جمهوری آذربایجان درباره ارامنه ساکن قره‌باغ، مسوول روابط خارجی این منطقه مورد مناقشه پاسخ او را داد.

به گزارش ایسنا، به نقل از نیوز.ای‌ام، «الهام علی‌اف» رئیس‌جمهوری آذربایجان جمعه در مصاحبه‌ای گفته بود که "ارمنی‌های ساکن قره‌باغ در داخل آذربایجان از وضعیت و موقعیت، استقلال و از هیچ امتیاز خاص دیگری برخوردار نخواهند بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"

به دنبال این صحبت‌ها، «دیوید بابایان» مسوول روابط خارجی منطقه مورد مناقشه قره‌باغ در پیامی فیسبوکی نوشت: خب چه باید گفت؟ اصلا نمی‌شود وارد جزئیات آن شد.

این مقام ارمنی ادامه داد: بگذارید فقط این موارد را بگویم. اول از همه از علی‌اف بابت صداقتش تشکر می‌کنم. در واقع نه آذربایجان و نه رهبری آن هرگز درباره برنامه‌هایشان برای "آرتساخ" کسی را گمراه نکرده یا فریب نداده‌اند. دوم اینکه، در واقع قره‌باغ اصلا ارتباطی به اینکه بخشی از آذربایجان باشد، ندارد چون در آن صورت اصلا قره‌باغی وجود نخواهد داشت.

دیوید بابایان افزود: علاوه بر این، برای خود آرتساخ، هرگونه وضعیت در داخل جمهوری آذربایجان غیر قابل قبول است. چطور می‌شود که یهودی‌ها داخل آلمان نازی وضعیت اداری-سرزمینی داشته باشند؟

الهام علی‌اف در مصاحبه با تلویزیون دولتی این کشور با اشاره به آخرین تحولات در قره‌باغ اظهار داشته بود: هیچ موقعیت و امتیاز خاصی به ارمنیان قره‌باغ اعطا نخواهند شد اما حقوق و امنیت آنها توسط دولت آذربایجان تامین خواهد شد.

براساس گزارش آناتولی، او با بیان اینکه یک سرباز ارتش باکو در جریان اقدامات "خرابکارانه" نیروهای ارمنی در روز سوم اوت کشته شد، افزود: عملیات "قصاص" که چند ساعت به طول انجامید، یک اقدام تنبیهی در واکنش به همین اقدامات بود. آنان اگر دوباره چنین اقداماتی را تکرار کنند پاسخ سخت‌تری دریافت خواهند کرد.

رئیس‌جمهوری آذربایجان همچنین از اتمام روند خروج نیروهای ارمنستان از شهر "لاچین" و روستاهای "زابوخ" و "سوس" تا پایان ماه اوت خبر داده و اعلام کرد که جاده جدید بین "خانکندی" و ارمنستان نیز ظرف یک سال تکمیل خواهد شد. او با بیان اینکه مسیر جاده جدید به طور مشترک با روسیه ایجاد می‌شود، افزود: ارمنستان نیز باید بخش مربوط به این کشور را تکمیل کرده و این جاده را به جاده جدیدی که آذربایجان ساخته متصل کند. البته دولت ایروان فعلا آن را شروع نکرده است.

علی‌اف با تاکید بر لزوم خروج ارمنی‌هایی که به طور "غیرقانونی" در روستاهای "لاچین، زابوخ و سوس" اسکان داده شده‌اند، گفت: اقامت در آنجا جنایت جنگی است. زیرا این خلاف کنوانسیون ژنو محسوب می‌شود. کشور اشغالگر نمی‌تواند به طور غیرقانونی در سرزمین‌های اشغالی ساکن شود. شاید ارمنی‌های سوریه و لبنان که در این مناطق اسکان داده شده‌اند از قوانین بی‌خبرند اما دولت ایروان این را خوب می‌داند.

الهام علی‌اف با بیان اینکه مسئله قره‌باغ دیگر ربطی به روند عادی‌سازی بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان ندارد، افزود: برخی تلاش‌ها در این راستا انجام شده اما من هرگز اجازه این کار را نداده‌ام. قره‌باغ هیچ ربطی به ارمنستان ندارد و مساله داخلی ماست. هیچ موقعیت (سیاسی) خاصی هم برای قره‌باغ مذاکره نشده است. مساله‌ای که راجع به این منطقه مطرح است حقوق و امنیت ارامنه ساکن آن است. اما همیشه تاکید کرده‌ام که حقوق و امنیت آنان توسط دولت آذربایجان تامین خواهد شد.

وی تصریح کرد: ارمنی‌های مقیم قره‌باغ باید گام‌های درستی برداشته و درک کنند که آینده آنها فقط در ادغام با جامعه آذربایجان است و غیر از این ممکن نخواهد بود. قره باغ از نظر تاریخ، قوانین بین‌المللی، اقتصادی، جغرافیایی و حمل و نقل بخشی جدایی‌ناپذیر از آذربایجان است. اگر کسی در قره‌باغ از امتیازات خاص سیاسی یا استقلال صحبت کند، دشمن سرسخت مردم ارمنی است زیرا آنان هیچ موقعیت، استقلال و امتیاز خاصی نخواهند داشت. ما همانگونه که از حقوق شهروندان آذربایجانی حمایت می‌کنیم، از ارامنه نیز به همین ترتیب محافظت خواهیم کرد.

انتهای پیام   

منبع: ایسنا

کلیدواژه: الهام علي اف قره باغ جمهوری آذربایجان قره باغ علی اف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۳۶۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی توسعه روابط ایران و تانزانیا در حوزه ارتباطات و فناوری

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان میزبان عمر سعید شعبان، وزیر تجارت و توسعه صنعتی تانزانیا و هیات همراه بود.

در این دیدار دو طرف ضمن تشریح ظرفیت‌های حوزه کاری خود درباره دستیابی به توافقی به‌منظور گسترش روابط به‌ویژه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با یکدیگر گفت وگو کردند.

زارع پور، توسعه روابط با کشورهای آفریقای به ویژه تانزانیا را راهبرد دولت جمهوری اسلامی دانست و برای گام بر داشتن در این مسیر اعلام آمادگی کرد.

وی با تشریح فعالیت های وزارت ارتباطات در حوزه هایی چون توسعه ارتباطات، پست، پست بانک و صنعت فضایی، تأکید کرد: هر یک از این حوزه‌ها به‌ویژه توسعه زیرساخت‌های ارتباطی، توسعه فناوری اطلاعات و صنعت فضایی به‌طور جداگانه می‌توانند به سرفصلی برای آغاز همکاری‌های مشترک دوجانبه در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات تبدیل شود.

وزیر ارتباطات همچنین آمادگی کشورمان را برای توسعه ارتباطات ثابت در تانزانیا بر پایه شبکه فیبرنوری و توسعه دولت الکترونیکی اعلام کرد.

وی در پایان خواستار تشکیل کارگروهی مشترک با حضور معاونان وزرای دو کشور برای بررسی موضوعات همکاری دوجانبه و نهایی کردن توافقات این نشست شد.

عمر سعید شعبان، وزیر تجارت و توسعه صنعتی تانزانیا نیز در این دیدار ابتدا از مهمان نوازی دولت جمهوری اسلامی ایران و فراهم کردن امکان دیدار صمیمانه با رئیس جمهوری تقدیر کرد.

وی افزود: میزبانی و مهمان نوازی دولت جمهوری اسلامی نشان از اهمیت روابط این کشور با کشورهای آفریقایی دارد و ما نیز با درک این اهمیت آماده توسعه روابط هستیم.

وزیر تجارت و توسعه صنعتی تانزانیا با انتقاد از انحصار پلتفرم ها و شبکه های اجتماعی غربی، تاکید کرد: پلتفرم ها و شبکه های اجتماعی غربی اکنون به تهدیدی علیه بنیان خانواده ها تبدیل شده است و همین امر ضرورت راه اندازی پلتفرم ها و شبکه های اجتماعی بومی متناسب با فرهنگ کشورمان را بیش از پیش نشان می دهد.

وی با اشاره به توانمندی شرکت های ایرانی حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات ابراز امیدواری کرد که تانزانیا بتواند از ظرفیت های شرکت های فعال در این حوزه بهره مند شود و این قول را داد که این ظرفیت را برای توسعه روابط دو کشور به کار ببرد.

وزیر تجارت و توسعه صنعتی تانزانیا در خاتمه از آموزش دانش آموزان تانزانیایی توسط اپراتورهای ایرانی در راستای مسوولیت اجتماعی تقدیر و تشکر کرد.

کد خبر 6093741 هنگامه فروغی

دیگر خبرها

  • اولین اظهارات اردوغان پس از قطع روابط تجاری با اسرائیل/ نتانیاهو بی‌رحم است
  • اردوغان : دادوستد با اسرائیل را خاتمه دادیم
  • واکنش کرملین به اظهارات خطرناک کامرون در مورد حمله به روسیه با سلاح‌های انگلیسی
  • حمله سارقان به مهاجم سابق استقلال / واکنش پلیس به اظهارات امین منوچهری
  • معاون وزیر دفاع جمهوری آذربایجان با سرتیپ نصیرزاده دیدار کرد
  • همکاری با ایران بهترین راه حل بحران انرژی پاکستان است
  • ارامنه معترض به مرزبندی جدید ارمنستان و آذربایجان، بزرگراهی را مسدود کردند
  • علی‌اف: صلح در قفقاز جنوبی تنها از طریق عادی‌سازی روابط باکو-ایروان حاصل می‌شود
  • ترافیک خارجی در اتاق تجارت
  • بررسی توسعه روابط ایران و تانزانیا در حوزه ارتباطات و فناوری